Eerder schreef ik al over de recente wijzigingen in het Binnenvaart Politiereglement (BPR). Deze wijzigingen worden ook wel het tiende wijzigingsbesluit genoemd. Hoewel dat niet helemaal correct is omdat tegelijkertijd ook wijzigingen in diverse andere vaarregels werden doorgevoerd. Toen de diverse wijzigingen op 20 september 2010 gepubliceerd werden was nog onduidelijk vanaf wanneer zij zouden ingaan. Het is namelijk gebruikelijk om aan te geven wanneer de wijzigingen van kracht worden. Dat was in dit geval dus niet voldoende duidelijk.
Gelukkig komt aan deze onzekerheid nu een einde. Sinds gisteren (25 mei 2011) zijn namelijk bijna alle wijzigingen officieel van kracht. Het gaat om wijzigingen in het Vaststellingsbesluit Binnenvaartpolitiereglement, het Besluit Rijnvaartpolitiereglement 1995, het Scheepvaartreglement Westerschelde 1990, het Scheepvaartreglement voor het Kanaal van Gent naar Terneuzen, het Scheepvaartreglement territoriale zee, het Besluit verkeersinformatie en verkeersaanwijzingen scheepvaartverkeer, het Besluit administratieve bepalingen scheepvaartverkeer, het Besluit houdende het van toepassing verklaren van de Internationale Bepalingen ter voorkoming van aanvaringen op zee, 1972, het Scheepvaartreglement Eemsmonding en het Besluit statistische gegevens scheepvaartverkeer.
Diverse uitgevers hebben eind vorig jaar besloten om de nieuwe wijzigingen vooruitlopend op de definitieve ingangsdatum toch maar vast in de nieuwe edities op te nemen. Als u dus een van deze uitgaven heeft, dan bent u helemaal bij. Heeft u nog geen nieuw vaarreglement, bedenk dan dat u veplicht bent om de meest actuele en geldende vaarregels voor het gebied waar u vaart aan boord te hebben.
De volgende uitgaven zijn al bijgewerkt met de nieuwe regels:
- ANWB Wateralmanak deel 1 (deel I bevat alle geldende vaarregels voor Nederland en Belgie
- Zakboekje Binnenvaart Politiereglement
- Download versie Binnenvaart Politiereglement BPR
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Schrijf uw reactie. Na controle wordt deze op de website geplaatst.
Een reactie schrijven is eenvoudig:
Hou het kort een zakelijk. Geef duidelijk uw eigen mening en ervaringen. Welke informatie kunt u aan andere lezers geven die voor hen belangrijk kan zijn? Gebruik geen slechte of kwetsende woorden, geen onjuistheden en vermeld geen persoonlijke (contact)gegevens.
Stel hier geen vragen. Als u ons iets wilt vragen klik dan hier ...
Alle reacties worden eigendom van Vaarwijzer.