De Nederlandse bodem is feitelijk één groot archief. Overal in de grond zijn sporen te vinden van onze (pre)historie. Zo ook in de waterbodem. Daar waar vroeger land was en recenter waar veel gevaren werd, vergingen ook vele schepen en soms werden afgedankte schepen weer gebruikt in de constructie van kades en dijken. RWS Water Verkeer en Leefomgeving, RWS Zee en Delta en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed hebben een informatieboekje uitgebracht over het herkennen van en het omgaan met archeologische vondsten die onverwachts worden aangetroffen bij werkzaamheden op zee of de binnenwateren. Voor dergelijke objecten geldt namelijk een wettelijke meldingsplicht.
En ook als pleziervaarder of sportduiker kunt u in aanraking komen met bijzondere vondsten. In het water of langs de waterlijn. Lees verder op de website ...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Schrijf uw reactie. Na controle wordt deze op de website geplaatst.
Een reactie schrijven is eenvoudig:
Hou het kort een zakelijk. Geef duidelijk uw eigen mening en ervaringen. Welke informatie kunt u aan andere lezers geven die voor hen belangrijk kan zijn? Gebruik geen slechte of kwetsende woorden, geen onjuistheden en vermeld geen persoonlijke (contact)gegevens.
Stel hier geen vragen. Als u ons iets wilt vragen klik dan hier ...
Alle reacties worden eigendom van Vaarwijzer.