Voor watersportende ouders en kinderen organiseren Nomas swimming en Swimfantastic de cursus BootSurvival. Gedurende twee keer twee uur ervaren de deelnemers hoe het voelt om drenkeling te zijn en leren zij om zichzelf en elkaar te helpen als er iemand overboord valt. Een korte EHBO-workshop vormt een vast onderdeel van BootSurvival. Na het volgen van deze korte cursus gaan watersportende gezinnen zelfverzekerd het water op en kunnen zij nog meer genieten van hun favoriete vrijetijdsbesteding, aldus initiatiefnemers Ankie van Dijk en Marjon Huibers.
Ouders en kinderen leren een aantal handigheidjes. Zo ervaren zij hoe het is om met een reddingsvest in het water te vallen en wat je moet doen om weer veilig aan boord te komen. Volgens Marjon en Ankie is het vooral leuk dat je de cursus met het hele gezin doet. Want je vaart tenslotte ook samen.
Deelnemers aan de cursus BootSurvival reageren enthousiast. "Nu weet ik tenminste hoe ik weer in de boot moet komen als ik overboord val", aldus de achtjarige Toine die de cursus deed samen met zijn twee jaar jongere zusje en zijn ouders. Ook Marjolein vindt dat zij de nodige handigheidjes heeft geleerd. "Het lijkt allemaal zo simpel, maar het is goed om het een keer te oefenen", vult haar dochter Marnel aan.
Ankie van Dijk is enthousiast zeiler en geeft al meer dan 35 jaar zwemles in binnen- en buitenland. Ook Marjon Huibers geeft zwemles. Daarnaast is zij Lifeguard-instructeur en bestuurslid bij de Zandvoortse Reddingsbrigade.
De cursus BootSurvival is gebaseerd op Survival van de NPZ/NRZ en Reddend zwemmen van de Reddingsbrigade. Alle deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat met de goed afgelegde onderdelen.
Wintercurssen worden gegeven in Laco zwembad Bunnik op 3 en 10 november en 1 en 8 december. Meer informatie op de website ...
Via ANWB Watersport kunt u ook nog een speciale cursus volgen "Help mijn man is overboord geslagen". Klik hier ...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Schrijf uw reactie. Na controle wordt deze op de website geplaatst.
Een reactie schrijven is eenvoudig:
Hou het kort een zakelijk. Geef duidelijk uw eigen mening en ervaringen. Welke informatie kunt u aan andere lezers geven die voor hen belangrijk kan zijn? Gebruik geen slechte of kwetsende woorden, geen onjuistheden en vermeld geen persoonlijke (contact)gegevens.
Stel hier geen vragen. Als u ons iets wilt vragen klik dan hier ...
Alle reacties worden eigendom van Vaarwijzer.