Eerder wees ik u al op de polyester cursussen van de ANWB Waterkampioen. Gisteren heb ik zelf deelgenomen aan de workshop "Zelf aanvaringsschade repareren" bij de Zeilschool Aalsmeer. Ne eerst wat theoretische uitleg over het werken met polyester mochten wij onder begeleiding van 4 deskundige instructeurs zelf aan de slag met hars, harder, glasmatten etc.. Eerst zelf een gat in een polyester plaat repareren, daarna zelf een haakse hout verbinding lamineren en tot slot een diepe kras in de gelcoat repareren. Zelf had ik nauwelijks ervaring met polyester of gelcoat. Wel eens een wat kleine reparaties gedaan, maar nooit ging dat zo goed als gisteren. Dankzij de duidelijke uitleg en bruikbare adviezen was ik in staat om een gat waar een hand door heen kon weer keurig dicht te krijgen en achter de folie van mijn 'werkstuk' kwam vanochtend een mooi glanzend stukje gelcoat te voorschijn in plaats van de lelijke diep kras van de avond te voren. Een volle maar zeer welbestede avond.
Ik kan deze workshop aanraden voor een ieder die zelf aan de slag wil met polyester en kleinere reparaties aan zijn of haar schip wil doen. Ook vind ik de workshop van belang voor eigenlijk elke (toekomstige) eigenaar van een polyester schip. U leert over het materiaal, de voordelen en beperkingen en bent na afloop ook beter in staat om bijvoorbeeld de offertes en werkzaamheden van reparatie- en poetsbedrijven te beoordelen.
Er is nog plaats bij een aantal workshops later deze maan; klik hier ... Later deze maand doe ik nog de cursus "Maak je romp weer als nieuw" en ik zal daar ook verslag van doen. Naast deze genoemde cursussen organiseert de Waterkampioen ook nog de cursus "Een kleine verbouwing met hout en epoxy".
Wilt u zelf aan de slag met kunststoffen dan is het Praktijkhandboek Kunststoffen zeker ook een aanrader. Als deelnemer aan de workshop kreeg ik het boek mee naar huis, zodat ik het geleerde en nog veel meer nog eens rustig kan nalezen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Schrijf uw reactie. Na controle wordt deze op de website geplaatst.
Een reactie schrijven is eenvoudig:
Hou het kort een zakelijk. Geef duidelijk uw eigen mening en ervaringen. Welke informatie kunt u aan andere lezers geven die voor hen belangrijk kan zijn? Gebruik geen slechte of kwetsende woorden, geen onjuistheden en vermeld geen persoonlijke (contact)gegevens.
Stel hier geen vragen. Als u ons iets wilt vragen klik dan hier ...
Alle reacties worden eigendom van Vaarwijzer.